Verdens beste kanelkrøller

Shabbychic sine kanelboller

Varm 
5dl melk 
2,5dl kefir
150g smør til det blir fingervarmt. 
Smuldre 50g gjær oppi. 

Bland dette med 
1,3kg hvetemel
2dl sukker
0,5 ts salt
1 ts hornsalt 

Elt alt lenge!

La deigen heve til dobbel størrelse. 

Lag fyll så lenge: 
200g mykt smør 
1,5dl sukker 
0,5dl kanel
Bland fyllet til en herlig røre.

Del deigen i 2 emner, kna hvert emne godt og kjevle ut til ca 1cm tykk rektangel. Smør på fyllet, alt må brukes! 
Nå kan du enten rulle deigen som vanlig når du lager kanelsnurrer eller brett hver ytterkant inn så de møtes på midten, skjær deretter slik at du får ca 12 "stykker" bortover, hvert "stykke" tar du deretter opp og snurrer de ett par ganger rundt seg selv,knyt endene under, på denne måten skal du ha fått en krøll.

Når alt dette er gjort la de heve 30min til før de pensles med egg og settes i midten av ovnen på 180 grader ca 15min.

No comments: