Mammamias focaccia

Verdens enkleste og beste focaccia

Må bare anbefale denne oppskriften, er så enkelt og kjapt og gir verdens luftigste, saftigste brød! Om man dropper urter og topping blir det som et vanlig brød, og jeg har også prøvd å bruke halvparten grov mel med stort hell MÅ bare prøves!

(Til en halv langpanne)

25 g fersk gjær
6 dl lunkent vann
1 ss honning + 1/2 ts salt
2 ss olivenolje
12 dl hvetemel
1-2 dl hakkede friske urter (timian, basilikum, oregano, rosmarin...)

fetaost, oliven, soltørkede tomater e.l.

Smuldre gjær i bakebolle og hell i lunkent vann. Ha i honning og salt. Rør om. Tilsett olje og hvetemel, bland i hakkede, friske urter. Arbeid alt sammen til en ganske løs deig, la den heve i minst 15 minutter.

Hell deigen ut i ei form, tilsett mer mel først dersom den er svært klissete. Jeg pleier å legge bakepapir i formen. Trykk gjerne ned steinfrie oliven, soltørkede tomater og fetaost i deigen. Pensle godt med olivenolje (jeg bruker gjerne olje fra fetaost-glasset), dryss på ca. 1 ss mildt og grovt salt. Strø over noen friske urter.

La det utbakte brødet heve i ca 10 minutter, stek midt i ovnen i ca. 25 minutter ved 200-225 grader.


Så utrolig godt, både alene og til middag, f.eks. til lasagne eller andre ovnsretter

No comments: