Knasbolls julesnop

Spennende julegodt
100 gr smør
ca. 350 gr marshmalows
1,5 dl grovhakkede, salte peanøtter
5 dl Honnikorn
Smelt smøret i en kjele og la marshmallows smelte i. Tilsett resten og hell alt utover en smurt bakeplate. Avkjøl, og del opp i biter.

Sjokolade-kjeksbiter
200 gr hakket lys kokesjokolade
2 ss lys sirup
185 gr smør
2 ss fløte
250 gr hakket søt kjeks
200 gr mandelflak
1,5 dl kokos
Glasur
150 gr melkesjokolade
15 gr smør
Kle en form (ca. 19x29cm) med bakepapir. Smør det. Bland sammen sjokolade, sirup, smør og fløte i en stor kjele. Rør til alt er smeltet. Skal ikke koke. Ha i formen. Smelt sjokoladen og smøret, og hell over. Settes kaldt, og del opp i små firkanter.

Sjokoladefudge med marsmallows og valnøtter
1,5 dl melk
350 gr melis
100 gr sukker
150 gr smør
100 gr mørk kokesjokolade
0,5 dl honning
150 gr marshmallows
100 gr valnøtter
Hakk marshmallows og valnøtter i biter. Ha melk, sukker og melis i en kjele. Varmes forsiktig. Rør med tresleiv tilsukkeret har smeltet i melken. Tilsett smør, sjokolade og honning under omrøring. Kok opp under lokk og la det småkoke 2 min. Løft av lokket og kok under omrøring til massen er fast, men likevel myk, det tar 10-12 min. Sett kjelen i kaldt vannbad. Vispfor hånd til massen er kremaktig i konsistesen og har lysnet litt. Tilsett hakkede marshmallows og valnøtter. Hell fudgemassen i en form med litt kanter og dekket med bakepapir. Settes i kjøleskap og skjæres i biter eller skiver med en oljet kniv.

Dajmtrøffel
1 dl kremfløte
50 gr smør
300 gr mørk kokesjokolade
1 dl kesam mager
2 ss konjakk el likør
100 gr dajm
2 ss kakaopulver
Kok opp fløten og smøret i en kjele. Ta kjelen av platen, bryt sjokoladen i mindre biter og smelt sjokoladen i den varme fløteblandingen. Rør inn kesam og konjakk. La blandingen avkjøles i kjøleskapet i en halv time.
Hakk dajmsjokolade i små biter og rør den inn i blandingen. Hell blandingen i en liten form. La det stivne i kjøleskapet i ca. 1 t. From trøffelen til kuler og rull dem deretter i kakaopulver. Oppbevares kjølig

No comments: