Paibunn med hytteost

PAIBUNN:

100 gram hytteost
150 gram hvetemel
50 gram smør
1 ss vann (etter behov)
litt salt eller sukker

Kjør ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin (når den er godt blandet, men ikke sånn glatt som en brøddeig er den klar). Elt så deigen sammen for hånd (nå blir den glatt som en brøddeig) og trykk den ut i en paiform. Fylles med det du vil ha og steikes midt i ovnen på 225 grader i 30 minutter. Om du har et ganske vått fyll (bær, egg/fløte blandinger, mye tomatsaus e.l.), så forhåndssteik bunnen i ti minutter før du har i fyllet.

Tredoble oppskriften, og du bruker akkurat en boks med hytteost. Deigen tåler godt frysing, så jeg lager alltid tredobbel porsjon og fryser ned to deiger i hver sin brødpose. Jeg klemmer de ganske flate, så de tiner fort.

No comments: