Alveslottets polarbrød

Veganske polarbrød

100 gram økologiske havregryn
300 gram sammalt hvetemel fint
600 gram hvetemel
50 gram Demerarasukker
1 pose tørrgjær
1/2 ts salt
2.5 dl. vann
3 dl ris- eller havremelk
2 ss knuste linfrø utrørt i 6 ss vann
1 dl rapsolje

Kjør havregryn i foodprocessor til de blir som grovt mel. Lag vanlig gjærdeig og elt den godt. Deigen skal være litt løs. Heves i ca. 45. min.

Lag så boller av deigen- bittesmå hvis du lager til bentoboksen og større hvis du vil ha vanlig polarbrød-str. Kjevle ut til flate, runde brød, stikk hull i med strikkepinne.
Ikke etterhev for lenge, husk at de skal være flate.
Stekes på 225 grader i ca. 7-8 minutter, de skal bare såvidt ha begynt å få farge.
Avkjøles på rist med et klede over for å bevare mykheten. Legg dem i plastposer straks de er avkjølt.


Også:
Her er link til vegetarfamilien sine matpakkebrød: http://vegetarfamilien.blogspot.no/2012/06/matpakkebrd.html

No comments: