Tomatbrød (søstra til focaccia)

Deiligt brød ved siden av middagen, til tapas eller rett og slett til frokost


1,2 kg durumhvete (italiensk hvetemel)
7dl vann romtemperert
1 pk tørrgjær
20 gr salt

Vent litt med:
1 glass med soltørka tomater
rosmarin, estragon ,timian

-Ha alt i en kjøkkenmaskin utenom 200 g mel.
-Eltes til det blir en løs deig ca. 10-15 min.
-Ha i resten av melet og halvparten av de hakkede tomatene.
-Elt i 5 min til det blir en glatt deig.
-Kna deigen til den er glatt og fin.
-Heves i 30 min.

Urteblanding: Hakk tomater og bland det i morter med urter, pensles på brødet, som har blitt formet. Etter eget ønske. strø over litt mel.
Etterhev i 30 min, stekes på 220 grader i 40 min.

No comments: