Albondigas

Spanske kjøttboller i tomatsaus er noe alle liker og er en fulltreffer på tapasbordet.
Oppskriften er fra Oro, Terje Ness sin tid som kjøkkensjef der.

4 Porsjoner

500 g kjøttdeig
100 g loff
3 hvitløksfedd
1/2 rød chili, hakket
3 sjalottløk, hakket
2,5 dl helmelk
3 egg
2 dl olje (helst vindruekjerne)
salt og pepper

Kjør loff, hvitløk, sjalottløk, chili og melk til en jevn masse i foodprocessor.
Bland inn kjøttdeigen.
Tilsett så eggene, ett om gangen.
Smak til med salt og pepper
Trill farsen til små kjøttboller
Stek dem i varm panne i vindruekjerneolje.
Om du lager mange kan du også sette dem på stekebrett, 250 grader i 5-6 min.

Tomatsaus

2 sjalottløk, hakket
4 hvitløksfedd, hakket
4 ss frisk basilikum
4 ss frisk koriander
1 dl finhakket stilkselleri
0,5 dl olivenolje
1 boks hermetiske hakkede tomater (400g)
1 dl vann
1 ss sukker
1/2 dl sherryeddik
salt og pepper

Fres grønnsakene og urtene i olivenolje.
Ha i hermetiske tomater og 1 dl vann
La sausen trekke på svak varme i ca 1 time
Smak til med sukker, sherryeddik, olivenolje, salt og pepper.

Varm opp kjøttbollene i sausen før servering.

1 comment:

Pappa said...

Takk for deilig oppskrift. Mild og fin og samtidig smakfullt. Lette å lage.