Solskinnsboller med appelsin, sjokolade og mandelfyll

Perfekte boller og ta med på tur nå når vi nærmer oss påske :)


1 l melk
250 g smør
3 dl sukker
2 stk egg
100 g gjær for søte deiger
3 ts kardemomme
2100 g hvetemel

Fyll
250 g mandelmasse/makronfyll
125 g mykt smør
0,50 dl sukker
1 stk appelsin
100 g hakket mørk sjokolade

egg til pensling
perlesukker til strø


Smelt smør, tilsett melk og varm til lunken / fingervarm.
Rør ut gjæren i litt av væsken.
Rør eggene ut i resten av melken.
Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett væske mens maskinen går.
Elt deigen i maskin i 8-10 min, til den blir glatt, smidig og blank.
Dekk til bakebollen og sett til hvil/ heving i 30-40 min.
Riv mandelmasse fint opp på et råkostjern, rør sammen med mykt smør, sukker og appelsinskall og saft av appelsin.
Ha deigen ut på bakebordet, del i to emner og kjevle hvert hver del ut til et rektangel.
Smør på mandelmasse og revet mørk sjokolade og rull sammen.
Skjær i skiver som til kanelboller og sett på bakepapirkledt stekebrett.
Dekk med et klede og la etterheve i 50 min – 1 time.
Pensle med egg og dryss med perlesukker.
Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 230 ˚C i 8-10 min.
Avkjøl på rist under et klede.

Tips: bollene kan ev settes i muffinsformer.

Ta med bollene og kakao i sekken. Legg ut på tur og NYT!

No comments: