Gazpatcho

Oppfriskende kald sommersuppe fra Sør-spania
Legg gjerne i noen isbiter ved servering.
4 porsjoner

3 plommetomater
3 dl hermetiske tomater
1 hvitløksfedd
blad av en potte basilikum
1 stor paprika
1 agurk
1 chili uten frø
1 sjalottløk
1 liter grønnsaksbuljong
2 dl olivenolje
sherryeddik
salt
pepper
sitron

Rens alle grønnsakene og kjør dem til mos i en foodprocessor.
Bland i grønnsaksbuljongen.
La suppen stå kaldt og godgjøre seg et par timer
NB: ha olivenolje og sherryeddik i på slutten, det er en smaksak hvor mye du vil tilsette.
Smak også til med S+P og sitron.

Tips: Gazpacho kan bli mer mettende om du tilsetter litt friske grønnsaker som for eksempel hakket stilkselleri, grønn paprika og agurk ( små tyggebiter). Server det gjerne i en bolle med ristede brødterninger ved siden av, så kan folk forsyne seg selv.
Eller hell i små shot-glass eller coctailglass om du skal ha det på tapasbordet.

No comments: