Focaccia

Her i huset har dette italienskinspirerte brødet blitt en følgesvenn det er vanskelig å komme forbi når vi spiser bacalao, supper eller tapas. Jeg pleier å si at det var Brimi som lærte meg å lage det, så får dere tolke det dit dere vil;)
Her er oppskriften!

20 g salt
1 pk tørrgjær
2 ss olivenolje
700 g hvetemel
4,5 dl vann

Oljeblanding:
4 ss hakket rosmarin el. basilikum (el. andre urter du har for hånden.)
2 fedd hvitløk (spørs hva du skal dagen etter...)
1 ts grovsalt
1,5 dl olivenolje
Svarte oliven
Maldonsalt eller grovsalt

Elt deigen godt og lenge, påse at det er ganske løs i 3/4 deler av eltetiden slik at deigen blir glatt. Tilsett det øvrige melet til deigen har en god konsistens. Legg deigen på en lun plass i minimum 30 minutter.
Trykk ut brødet til ca. 1,5 cm tykkelse, trykk godt med fingertuppene slik at brødet får masser av små groper.
La brødet heve i 30 minutter
Legg urtene i en morter med salt, olje og hvitløk, mos så dette godt og fordel det på toppen av brødet. Legg så på grovhakket oliven.
Stek det midt i på varm ovn (230 grader) til det er gyllent. (15-20 minutt?) Når dere tar ut brødet, pensle det med den varme oljen som brødet bader i.

1 comment:

Speedy Gonzalez said...

Denne oppskrifta er berre genialt god! Eg bakte tre slike ein kveld :)