Siljemoras julesnop

Kakaotrøffler
150 g mørk sjokolade 
75 g Ekstra mørk sjokolade, 60-70% kakaoinnhold
1,5 dl KREMfløte
2 ts honning
25 g romtemperert smør

Kakaopulver

-Hakk sjokoladen fint opp og putt den i en bolle.
- Kok opp fløte og honning og hell over sjokoladen.
-La det stå i et par min og rør så til sjokoladen er helt smeltet
-Tilsett smøret i små klatter og rør til massen er jevn og fin 
-La det bli helt kaldt i romtemp
-La trøffelkremen stivne i kjøleskapet et par timer eller over natten før du former kuler med en skje eller kulejærn
-Rull dem i kakao
- oppbevares i romtemp.

NYDELIGE!!!

Mandelpletter

For å gjøre dette enkelt kjøper man færdig skoldede mandler.

Hakk mandlene grovt
Rist dem i en varm panne til de blir gyldne og det lukter nøtteaktigt og DEILIG
Smelt 200 G Melkesjokolade i vannbad og bland i mandlene (jeg pleier å kjøpe poser av ca 150g som er ferdig skoldede og delt opp)

Sett klatter på en bakeplate, og avkjøl...


Sjokoladefudge
ca 20 stk

100 g sjokolade (mørk)
50 g smør
2 ss kremfløte
1 ts vaniljesukker
1 ss lys sirup
3,5 dl melis

Brekk sjoko i små biter og smelt sjoko og smør i vannbad eller micro
rør inn fløte v.sukker og sirup, bland godt
sikt inn melisen litt og litt mens du rører.
Trykk massen ut i en bakepapirkledd form (18*18cm) 
La sjokofudgen stivne i kjøleskapet før du skjærer den opp i biter.

Kan puttes på glass, kleber ikke

Fløtekarameller med peanøtter
ca 40

2 dl kremfløte
0,5 dl lys sirup
0,5 dl sukker
50 g smør
1/2 vaniljestang
0,5 dl hakkede peanøtter

Bland fløte, sukker, sirup og smør i en tykkbunnet kjele
Skrap ut frøene av vaniljestangen og putt frø og stang oppi kjelen
Kok opp og la det småkoke til sukkertermometeret viser 120 grader eller karamellen holder svak kuleprøve.
Det tar nesten en time (rør underveis)
i mellomtiden gjør du klar små papirformer, sett dem på brett å dekk bunnen i hver form med litt peanøtter.
Når karamellen er ferdig fjerner du vaniljestangen og legger en klatt karamellmasse i hver form. La karamellene stivne over natten og oppbevar dem i romtemp (ellers svetter de  )

Deilige sprø peanøttbiter (annbefales)
ca 40 stk

1 dl sukker
1,5 dl lys sirup
300 g peanøttsmør
8 dl usukkret cornflakes
1 dl kokos
250 g melkesjokolade

-Kle en form med bakepapir ( 20*25cm)
-Kok opp sukker og sirup i en kjele
-Rør inn peanøttsmøret og varm opp igjen til massen er jevn og løs uten at det koker
-rør inn cornflakes og kokos og klem massen ut i en form
- smelt sjoko i micro eller vannbad og smør jevnt over massen
-La sjokoladen stivne før du skjærer den opp i små biter..
-oppbevares kjølig.

-Hengelås på kakeboksen er lurt!

No comments: