Siljemoras gulrotkake


Siljemoras deilige gulrotkake

5 dl mel
5 dl sukker
4 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts kanel
1/2 ts salt
4 egg
8 dl revet gulrot
3 dl solsikkeolje (eller annen nøytral olje, raps, soya etc)

Bland det tørre sammens i en stor bolle
Rør inn ett og ett egg
Bland vekselsvis olje og gulrot inn i røra

Hell i en 26 cm stor springform
Stek ved 180 grader i ca 1 time
Avkjøl før du har på kremen


Ostekrem:

200 g kremost naturell
200 g smør
400 g melis
Skall og litt saft fra 1 appelsin

-Alle ingrediensene skal være romtempererte
- rør sammens kremost og smør med en kjøkkenmaskin.
-sikt melisen inn i ostemassen
-Tilsett appelsinjuice og skall.
Kan også gjøres uten kjøkkenmaskin, men kremen blir absolut best med litt mixing..

-Kan fryses (uten ostekremen, men holder seg fersk i kjøleskapet i 4-5 dager.)

NYT DEN!!!

No comments: