Linsesuppe med kokos og koriander

Kjempegod og varmende suppe med deilige linser og mye krydder. Ganske mange ingredienser, men mye er krydder som du har i skapet fra før kanskje? Godt med andre grønnsaker også, her er det bare å bruke fantasien..

2 ts fennikelfrø
2 ts korianderfrø
2 vårløk, i skiver
2 gulrøtter, revet
2 rødløk, i skiver
4 hvitløkfedd, hakket
1 rød chili, hakket
4 cm ingefær, hakket
2 kaffirlimeblader (hvis du har)
4 dl kokosmelk
8 dl vann
1-2 dl røde linser
2 ts fiskesaus
4 ss limesaft (1 saftig lime)
frisk koriander
sesamolje
----------------------------
Rist korianderfrø og fennikelfrø i en varm tørr panne til det begynner å lukte deilig krydder. Pass på så de ikke svir seg. Avkjøl litt før du knuser de i en morter eller krydderkvern.
Fres vårløk, gulrot, rødløk, hvitløk, chili, limeblader og ingefær i en wok eller stor gryte. La surre i 5 minutter.
Tilsett krydderet, kokosmelk og vann og kok opp.
Tilsett linser og limeblader. La småkoke i ca 10 minutter til linsene er møre.
Smak til med fiskesaus, limesaft og sesamolje. Ikke bruk for mye sesamolje, det kan fort bli litt sterkt.
Rør inn hakket koriander før servering (Husk å ta ut limebladene før du serverer).

Noen ganger har jeg litt brunt sukker eller palmesukker i også for å runde av smaken.

1 comment:

Rebecca said...

Takk for god oppskrift! Prøvde den i dag, selv om jeg manglet fiskesaus. Har du ikke noe buljong eller salt i? Det måtte jeg ha, men det var kanskje fordi jeg manglet fiskesausen. Jeg synes det ble veldig godt!