Siljemoras deilige gulrotkake
5 dl mel
5 dl sukker
4 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts kanel
1/2 ts salt
4 egg
8 dl revet gulrot
3 dl solsikkeolje (eller annen nøytral olje, raps, soya etc)
Bland det tørre sammens i en stor bolle
Rør inn ett og ett egg
Bland vekselsvis olje og gulrot inn i røra
Hell i en 26 cm stor springform
Stek ved 180 grader i ca 1 time
Avkjøl før du har på kremen
Ostekrem:
200 g kremost naturell
200 g smør
400 g melis
Skall og litt saft fra 1 appelsin
-Alle ingrediensene skal være romtempererte
- rør sammens kremost og smør med en kjøkkenmaskin.
-sikt melisen inn i ostemassen
-Tilsett appelsinjuice og skall.
Kan også gjøres uten kjøkkenmaskin, men kremen blir absolut best med litt mixing..
-Kan fryses (uten ostekremen, men holder seg fersk i kjøleskapet i 4-5 dager.)
NYT DEN!!!
No comments:
Post a Comment