skip to main |
skip to sidebar
Minihagens suppekjøkken: kyllingsuppe, linsesuppe og spinatsuppe
Gul kyllingsuppe
Kjempegod og enkel hverdagssuppe!
2 kyllingfileter, i biter
2 ss smør
1 purre, hakket
1 løk
2 fedd hvitløk, hakket
1 dl ris
1 rød paprika, hakket
2 ss karri
1 liter hønsebuljong / kraft
200 g erter
1 dl fløte
salt, pepper
noen tomater, i firkanter
persille, hakket
----------------------------
Varm opp smør i en stor gryte. Fres purre, løk og hvitløk til det er blankt og mykt.
Tilsett paprika, karri og ris, rør om og la det frese i noen minutter.
Ha i buljongen og kok opp. Ha i kyllingkjøttet og la det småkoke i ca 15 minutter, til kyllingen er ferdig.
Tilsett fløte og erter. La det småkoke til ertene er ferdige.
Smak til med salt og pepper.
Ha tomaterbiter og persille i suppen før servering.
Minihagens suppekjøkken: Linsesuppe med kokos og koriander
Kjempegod og varmende suppe med deilige linser og mye krydder. Ganske mange ingredienser, men mye er krydder som du har iskapet fra før kanskje?? Godt med andre grønnsaker også, h er er det bare å bruke fantasien..
2 ts fennikelfrø
2 ts korianderfrø
2 vårløk, i skiver
2 gulrøtter, revet
2 rødløk, i skiver
4 hvitløkfedd, hakket
1 rød chili, hakket
4 cm ingefær, hakket
2 kaffirlimeblader (hvis du har)
4 dl kokosmelk
8 dl vann
1-2 dl røde linser
2 ts fiskesaus
4 ss limesaft (1 saftig lime)
frisk koriander
sesamolje
----------------------------
Risk korianderfrø og fennikelfrø i en varm tørr panne til det begynner å lukte deilig krydder. Pass på så de ikke svir seg. Avkjøl litt før du knuser de i en morter eller krydderkvern.
Fres vårløk, gulrot, rødløk, hvitløk, chili, limeblader og ingefær i en wok eller stor gryte. La surre i 5 minutter.
Tilsett krydderet, kokosmelk og vann og kok opp.
Tilsett linser og limeblader. La småkoke i ca 10 minutter til linsene er møre.
Smak til med fiskesaus, limesaft og sesamolje. Ikke bruk for mye sesamolje, det kan fort bli litt sterkt.
Rør inn hakket koriander før servering (Husk å ta ut limebladene før du serverer).
Noen ganger har jeg litt brunt sukker eller palmesukker i også for å runde av smaken.
Spinatsuppe
Supegod spinatsuppe som hele vår familie elsker, liten som stor! Morsomt med grønn mat...
50 g smør
1 løk, hakket
2 hvitløkfedd, hakket
1 potet, i biter
500 ml grønnsakbuljong / kraft
600 ml melk
500 g frisk spinat, skylt
det gule fra skallet på 1/2 sitron
muskatnøtt
------------------
Smelt smøret i en stor gryte og stek løk og hvitløk i noen minutter til det er blankt, ikke brunt. Ha i poteten og stek litt til.
Ha i buljong og kok opp. La koke i 5-6 minutter til poteten begynner å bli kokt.
Tilsett melk, kok opp. Tilsett spinaten og sitronskallet. Rør spinaten godt inn i væsken, så den begynner å falle sammen (da får du plass til alt). Ha på lokk og la suppen koke i 15 minutter.
Ha suppen i en blender eller bruk stavmikser til å jevne suppen glatt.
Varm opp og smak til med pepper, salt og muskatnøtt.
Server med kokt egg og brød eller flatbrød og tenk på så mye jern og vitaminer du får i deg!!
No comments:
Post a Comment