Supegod spinatsuppe som hele vår familie elsker, liten som stor! Morsomt med grønn mat...
50 g smør
1 løk, hakket
2 hvitløkfedd, hakket
1 potet, i biter
500 ml grønnsakbuljong / kraft
600 ml melk
500 g frisk spinat, skylt
det gule fra skallet på 1/2 sitron
muskatnøtt
------------------
Smelt smøret i en stor gryte og stek løk og hvitløk i noen minutter til det er blankt, ikke brunt. Ha i poteten og stek litt til.
Ha i buljong og kok opp. La koke i 5-6 minutter til poteten begynner å bli kokt.
Tilsett melk, kok opp. Tilsett spinaten og sitronskallet. Rør spinaten godt inn i væsken, så den begynner å falle sammen (da får du plass til alt). Ha på lokk og la suppen koke i 15 minutter.
Ha suppen i en blender eller bruk stavmikser til å jevne suppen glatt.
Varm opp og smak til med pepper, salt og muskatnøtt.
Server med kokt egg og brød eller flatbrød og tenk på så mye jern og vitaminer du får i deg!!
Hvis du vil være enda litt sunnere så kan du la halvparten av spinaten koke med væsken og tilsette resten av spinaten rå før du blender den sammen. Da smaker suppen mer spinat og er enda grønnere!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Det høres ut som en herlig suppe:)
Så gøy at du også skal på treff.
Klem
Liza
Post a Comment