(eller eventuelt for ein veldig svolten stor)
1/4 lauk, hakka
1 stort fedd kvitlauk, finhakka
1/2 liten brokkoli delt i små "hovud"
1/2 pk sukkererter
2 nevar spinat
1/2 grøn paprika
2 ss raps/soyaolje
1 ss fiskesaus
2 ss soyasaus
2 ss sweet chilisaus
sesamfrø
1 porsjon ris/nudlar
Kok opp ris/nudlar - dette kan gjerast på førehand då det skal steikast saman med resten.
Varm oljen i wokpanne (eller stor steikepanne), ha i lauk og kvitlauk. Hell over fiskesaus og soyasaus. Steik i 2 min (rør ofte), ha i brokkoli, steik vidare i nokre minutt. Ha i sukkererter og paprika. Heilt mot slutten av steiketida har du i spinaten og sweet chilisaus. Rør godt.
Ved servering drysser du over sesamfrø (små barn bør ikkje få i seg for mykje sesamfrø, så ikkje ver for raus på den vesle porsjonen, men sesamfrø inneheld kalsium - noko som er bra for både store og små, så til den vaksne treng du ikkje spare på frøa)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Så fin blogg dere har! Håper det er greit at jeg linker tli dere!? Hege
Berre kjempekjekt at du linkar Hege! Så bra at du likar bloggen - her er det masse god inspirasjon å hente :)
Post a Comment