Potet-tortilla

Lettvindt og godt til tapasbordet

500g skrelte poteter
2 sjalottløk, finhakket
1 hvitløksfess, finhakkes
5 egg
1/2 dl vann
salt og pepper
2-3 dråper tabasco
olje

-Skjær potetene i skiver og la den koke møre i en stekepanne med masse olje, en kaffekopp med olje ca. Pass på at varmen ikke blir for høy, da blir potetene fritert og ikke kokt.
-Lag omelettrøre av egg og vann, tilsett løk, hvitløk, tabasco, S+P.
- Når potetene er møre heller du av overflødigt fett og har de varme potetene oppi omelettrøra.

-Varm en stor stekepanne.
-Ha i omelettrøra med potetene og stek potetkaka gylden på begge sider ved middels varme.
- snu potetkaka ved å la den gli over på en tallerken, hvelv stekepanna over og snu rundt.
- steketid er ca 30 min.
- la potetkaka sette seg litt før den skjeres i kakestykker til servering.

No comments: