Mamma introduserte meg for disse, selv om ingen av oss på noe vis har Bergenske aner! Hun fant oppskriften i et blad tror jeg... De er innmari gode nystekte med ost på!
5 dl vann
50 g gjær
240 g fint rugmel
120 g hvetemel
2 ts salt
2 dl hvetemel til utbaking
Forvarm ovnen til 220 grader. Rør ut gjæren i lunkent vann. Bland i mel og salt, og elt alt godt sammen. Deigen skal være veldig løs. Dryss over litt mel og la den heve i ca 1 time.
Elt det meste av utbakingsmelet inn i deigen før den deles i 12-16 emner. Rull ut glatte boller av emnene. Løsebrødfasongen fås ved å slå midt på bollen med kanten av hånden slik at bollen nesten deles i to.
Sett brødene på smurt plate for etterheving.
Stekes i ca 20 minutter
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment