Indisk kyllinggryte:
2 løk
4 cm ingefær
2 fedd hvitløk
0,5 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
1 ts spisskummen
3 stk tomater
2 ss yoghurt
0,5 ts kardemomme
0,5 ts kanel
1 kylling delt i 8 eller 4 kyllingfilter delt i biter
Finhakk løk og ingefær, steik gyllent. Ha i knust hvitløk og steik, må IKKE svi! Ha i chili, gurkemeie, spisskummen og tomat. Steik i fem minutter.
Ha i yoghurt, kardemomme og kanel. Kok på svak varme til tomatene har løst seg opp. Ha i kylling og vend godt. Ha på lokk og kok i 30 min. Skal bli tykk!
Krydret ris:
1 løk
2 cm ingefær
2 nellikspiker
1 ts kanel
1 klype safran (dette har vi aldri, så det dropper jeg)
1 ts kardemomme
3 ss flytende kyllingkraft (buljong funker også om du ikke har kraft)
3 dl basmatiris
5 dl vann
Steik løk og ingefær gyllent, ha i krydder og ris og steik til det er godt blandet. Ha i vann og kyllingkraft.
Om du ønsker det, så er det godt med råstekte poteter ved siden av i tillegg til risen:
5 poteter
Olje
Skrell potetene, del i terninger og steik de gylne i oljen. La de renne av seg på litt kjøkkenpapir før servering.
Det hender jeg har litt ekstra grønnsaker (les: paprika) og kikerter oppi gryta for å få inn litt mer grønnsaker. Det er litt lite grønnsaker her etter min smak, men maten smaker himmelsk!
Server gjerne litt ekstra yoghurt ved siden av. Ungene her vil gjerne ha en spiseskje eller tre med yoghurt i maten for at det ikke skal være for sterkt, men da spiser de godt også!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment