Denne oppskriften har blitt en av favorittene her i huset når vi har litt for mange bananer som ligger glemt på benken. Jeg har ofte med fordel kuttet ut en del av sukkeret, siden bananen gjør de søte i seg selv.
Bananmuffins
Kan enten brukes til kake (22-24 d kakeform) eller som muffins...
Gir ca. 26-28 små muffins
1 hg margaring/smør
2 1/4 dl sukker
3 bananer
2 egg
3 3/4 dl hv.mel.
1 1/2 ts natron
1 ts bakepulver
2 ts vanilijesukker
1 dl. melk
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Rør margarin og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett av gangen og deretter de mosede bananene.
3. Bland mel, natron, bakepulver og vaniljesukker og rør det inn i eggeblandingen. Tilslutt blandes melken inn.
4. Hell røren i en smurt og strødd form og stekes i ca. 45 min. Dersom du lager muffins stekes de i ca. 10 - 15 min.
Kan pyntes med bl.a. sjokoladekrem, ostekrem eller med krem/is ved siden av! !Bare bruk fantasien!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Hei!
Fikk lyst til å prøve de bananmuffinsene til bursdag i barnehagen.
Hvor mange uuffins blir det sånn ca av en porsjon røre? og hvor mye røre heller du i hver form? (har aldri laget muffins før...)
Post a Comment